kviser

7 måter å håndtere strekkmerker

Anonim

Strekkmerker kan oppstå under plutselige endringer i kroppsstørrelse, for eksempel under graviditet, pubertet eller rask vektøkning. Nitti prosent av gravide vil få strekkmerker rundt magen, hofter og lår, og dessverre synes de å være genetiske - hvis moren din hadde strekkmerker, er det også sannsynligheten for at du vil.

(Tweet "Nitti prosent av gravide vil få strekkmerker rundt magen, hofter og lår, og dessverre synes de å være genetiske - hvis moren din hadde # strekkmerker, er odds det du vil også.))

Frykt ikke, skjønt. Det er noen ting du kan gjøre for å forhindre strekkmerker, samt å redusere utseendet til både nye og gamle. Sjekk ut noen
av disse alternativene, oppført nedenfor:

1. Bruk en fuktighetskrem: Studier som sammenligner urte-fuktighetsgivende stoffer, fant at personer som lotioned daglig opplevde betydelig forbedring i hudutseende og elastisitet. Tenk på det på denne måten: Hvis huden din har mye strekk å gjøre, er det mindre sannsynlig å rive og skape strekkmerker hvis det er hydrert.
Bruk lotion på nye strekkmerker, eller på områder hvor du er bekymret for å få dem i fremtiden. Selv om bruk av lotion på gamle strekkmerker fortsatt kan forbedre utseendet, er det sannsynligvis ikke så effektivt som å bruke dem på friske.
Hvis du er bekymret for kjemikaliene i over-the-counter moisturizers, lage din egen av like deler hvete kim olje, olivenolje og aloe vera. Den samme studien viste at denne kombinasjonen skapt den beste DIY-fuktigheten.

2. Bruk Retin-A: En studie fra University of Michigan antyder at personer som bruker Retin-A (eller en retinsyre krem) på nye strekkmerker, så store forbedringer. Retin-A antas å øke kollagenproduksjonen, slik at huden strekker seg ut og unngår tårer.
Merk at du ikke skal bruke noen produkter som inneholder retinsyre hvis du er gravid eller pleier. Det kan potensielt forårsake fosterskader hos mennesker.
Retin-A vil ikke være like effektiv på gamle strekkmerker.
Du vil sannsynligvis trenge resept for å få produkter som Retin-A, Renova, Tazorac og Differin (som alle inneholder retinsyre).
Begrense solens eksponering av hud som du behandler med Retin-A. Det kan være mer utsatt for brenning.

3. Bruk Lextrin: Lextrin er en FDA-registrert strekkmarkkrem som inneholder høy styrke av naturlige essensielle oljer og vitaminer som bidrar til å behandle og redusere utseendet på strekkmerker. Dens aktive ingredienser er hyarolunic acid, thuja occidentalis og centella asiatica som har vist seg å redusere utseendet på strekkmerker på så lite som 2 uker. Behandling kan ta opptil 3 måneder å fullføre.
Merk at du ikke skal bruke noen produkter som inneholder thuja occidentalis hvis du er gravid eller pleier. Det kan potensielt forårsake fosterskader hos mennesker.

4. Bruk glykolsyre: Glykolsyre brukt på strekkmerker kan øke kollagenproduksjonen, slik at huden din blir mer elastisk overalt. Som en alfa-hydroksysyre (AHA) er den i samme familie av forbindelser som ofte brukes i kjemiske hudskall.
Glykolsyre er trygt å sette på huden din under graviditet.
Vær ekstra forsiktig med å holde huden du behandler med glykolsyre ut av solen.
Glykolsyre kan kjøpes i over-the-counter. For en mer intens behandling kan du få en sterkere dose fra en autorisert hudlege.

Har du lest: The Secret to Stretching Mark Prevention?

5. Kombiner glykolsyre og Retin-A: Når de brukes sammen, kan glykolsyre og Retin-A dramatisk forbedre utseendet på strekkmerker. Hvis du velger å gjøre dette, vil du kanskje "prep" huden din med Retin-A før du bruker en glykolsyre.
Ikke bruk Retin-A hvis du er gravid eller ammer. Det kan forårsake alvorlige fødselsskader.
Hvis du trenger å se en lege for et Retin-A resept uansett, spør hvordan han eller hun vil foreslå inkorporering av glykolsyre.

6. Prøv vitamin E-olje: Vitamin E-olje er ofte sagt å være mirakelkuren for strekkmerker, selv om en studie viser at den er mest effektiv på kvinner som allerede har vært gravid før, og ikke har vært effektive i allmenn bruk. Likevel kan det ikke skade i moderate doser.
Prøv å blande din E-vitamin med en bærerbrems, for eksempel en vanlig unscented fuktighetskrem, for bedre dekning.

7. Eggolje: Eggolje hvis det brukes regelmessig fra første trimester, kan forhindre at graviditetsrelaterte strekkmerker oppstår. Masser forsiktig eggolje over hele magen to ganger om dagen fra den 8. uken av graviditeten til 6 måneder etter fødselen.