generell helse

7 Kostholdstips for god munnhelse

Anonim

Mens du spiser riktig mat med riktig intervaller, er viktig for din fysiske velvære, bør visse matvarer og matvaner vedtas for å ta vare på vår munnhelse også. Her er en liste over 7 muntlige helseproblemer for å holde tennene rene og sterke.

Unngå alkohol og tobakk
Vices som alkohol og tobakk er ikke bare skadelige for kroppen din, men har også irreversibel skade på tennene og tannkjøttene. Mens tobakk og kaffe forårsaker misfarging av tennene dine, inneholder ånder som rødvin, øl og cider kjemikalier som kan føre til tann erosjon.
Spis fiber og hele korn
Å spise matvarer med høy fiber er en fin måte å beskytte tennene på. Som høyfibrermat som rosiner, fiken, datoer, peanøtter, mandler og frukt som bananer, epler, appelsiner øker spyttens strømme, som i siste instans beskytter tannkjøttet og tennene. Andre gode kilder til fiber finnes i grønnsaker som spire, bønner og erter.

Hele kornprodukter er høye i vitamin B og jern som er perfekt for å styrke bein, tannkjøtt og tenner. Mat som brun ris, brunt brød og hel hvete frokostblandinger er de beste kildene til helkorn.
Drikk mer vann
Mens det er et kjent faktum at vann er ideelt for din generelle velvære, spiller den en stor rolle for å opprettholde din munnhelse og hygiene. Vann inneholder fluor, som brukes profesjonelt i ortodontikklinikker for å styrke, beskytte og bevare tennene fra forfall og hulrom. Regelmessig drikking av vann etter måltider hjelper til med å rydde opp eventuelle rester av matvarer som kan sitte fast rundt tennene, og dermed forhindre at bakterier bygger seg opp. Sammen med alle disse fordelene øker også strømmen av spytt, noe som er et naturlig smøremiddel.

Unngå å snakke mellom måltidene
Visste du at det tar hele 40 minutter for spytten å begynne å beskytte munnen etter et måltid? Overdriven snacking i mellom måltider, spesielt sukkerholdige snacks, er høy i pestsyre som fører til tannkjøtt. Med begrenset mellom sunne snacks, kan du ta vare på helse og oral helse også.
Tug sukkerfri tannkjøtt

Tygge på sukkerfri tannkjøtt fungerer ikke bare som smøremiddel, øker spyttens strømning, det hjelper også med å fjerne eventuelle matpartikler som er vanskelige å få øye på og gir deg også frisk pust. I stedet for å pusse tennene dine for ofte, skift det med tyggegummi i stedet.
Slutte å røyke
Bortsett fra en uendelig liste over helsefare forårsaket av røyking, kan røyk også være skadelig for tennene dine. Guling av tenner, tannråte, munnkreft og tannkjøttsykdom er alle forårsaket på grunn av røyking.


Spis kalsiumrik mat
Kalsium er avgjørende for å holde beinene sterke og er like effektive for tennene dine også. Sørg for at du spiser tilstrekkelig mengde meieriprodukter som melk, ost, yoghurt daglig. Lavfettversjoner av meieriprodukter er også gode. Leafy greener som brokkoli, hermetisert fisk og tørket frukt er alle rik på kalsium.

Det perfekte smilet vil øke selvtillit og selvtillit og hjelp i mange sosiale og profesjonelle situasjoner. Ved å sikre at våre dietter er rene og etter disse kostholdstipsene for vår munnhelse, kan vi positivt opprettholde våre millioner dollar smiler.
Forfatter Bio:

Bill Brown er en amerikansk innholdskritiker. Han tilhører en helse- og skjønnhetsekspertfamilie. Hans skriveferdigheter er beskrivende og meningsfylt. Han liker å lese og skrive helse- og treningsblogger, så han har skrevet mange muntlige helseproblemer. Han er den personen som liker å holde seg frisk og sunn, så holder han alltid oppdatert om de siste helsemessige tipsene.