Tannhelse

7 Common Restorative Dentistry Behandlinger tilbys av tannleger

Anonim

Restorativ tannbehandling er noen ganger nødvendig for å oppnå et komplett sett med sunne og funksjonelle tenner. Selv når tennene ikke er helt naturlige, kan det være vanskelig å fortelle forskjellen. Dette gjør restaurativ tandpleie et populært valg for de som ønsker å oppnå optimal tannhelse, samtidig som tennene blir attraktive. Her er noen vanlige restorative behandlinger som tilbys av tannleger i hele Australia.

Tannfyllinger

Tannfyllinger brukes til å reparere hulrom, som er forfallne deler av tennene. Når forfall er boret ut av en tann, er det et hull eller en plass i tannen som trenger fylling. Fyllingen sparer tannen og gjør det mulig å fungere som det skal. Fyllinger kan også reparere tenner som er sprukket eller slitt ned. De fleste fyllinger varer i flere år hvis de er riktig vedlikeholdt.

Mens tannfyllinger kan være laget av gull, sølv og porselen, er komposittharpiks det vanligste alternativet, da det er rimelig og gir et naturlig utseende.

Tannkroner

En tannkrone brukes til å gjenopprette en revnet, skadet eller alvorlig forfallet tann. Kronen er plassert over den skadede tannen, helt skjuler den. En krone kan bevare formen, størrelsen og utseendet til en naturlig tann, men i noen tilfeller kan pasienten foretrekke en krone laget av gull eller sølv.

Dental Bridges

En tannbrygga lukker gapet mellom en eller flere manglende tenner. En falsk tann er laget for å erstatte tannen som mangler, og tennene på hver side av den falske tannen er utstyrt med tannkroner for å holde broen inn. Denne form for restaurerende tannbehandling er ideell for å lukke gapet som er igjen av en manglende tann. Ikke bare kan en bro gjenopprette smilet ditt, men det kan også gjenopprette bitt og holde andre tenner fra å skifte for å justere for den manglende tannen.

Tannimplantater

Tannimplantater er et annet alternativ for å erstatte manglende tenner. Men i motsetning til broer krever implantater en kirurgisk prosedyre. Etter at den skadede eller forfallne tann er fjernet, blir kjevebenet forberedt for prosedyren. Hvis det ikke er nok bein, må du kanskje gjennomgå beintransplantasjon for å styrke kjevebenet.

Implanteringsprosedyren krever innføring av en metallskrue gjennom tannkjøttet i kjevebenet. Denne metallskruen tjener som rot for implantatet. En tannfarget krone legges deretter på implantatet som om det var en naturlig tann.

skallfasetter

Finér er nyttige for å gjenopprette utseendet på brutte, skråte, ujevne, flisete og misfarvede tenner. De er i hovedsak tynne skall laget av porselen eller komposittharpiks som festes på forsiden eller siden av en tann, med tannssement som brukes til å sikre hver finer på plass. Mens denne restaurerende tannpleieprosedyren ikke er invasiv, må en liten mengde emalje fjernes fra den naturlige tannen for å imøtekomme finer.

proteser

Dentures kan gjenopprette utseende når en pasient har mistet flere øvre eller nedre tenner. Delvis proteser er avtagbare og kan feste til gjenværende naturlige tenner. Full dentures brukes når pasienten ikke har noen naturlige tenner igjen, med erstatningstennene festet til en tyggegummi-kopi som passer over selve tannkjøttet. Dentures kan også holdes på plass med implantater.