Tannhelse

6 fantastiske helsemessige fordeler med å ha rene tenner og tannkjøtt

Anonim

6 fantastiske helsemessige fordeler med å ha rene tenner og tannkjøtt

En studie utført av forskere fra Taiwan Veterans General Hospital i Taipei, viste at personer som har gjennomgått minst en tannpleie i livet, hadde 24% lavere risiko for hjerteinfarkt og 13% lavere risiko for stroke sammenlignet med personer som har aldri mottatt slike prosedyrer. Forbindelsen mellom oral helse og hjertes helse er ennå ikke fullt etablert, men den fellesnevneren mellom hjerte- og periodontale sykdommer er kronisk betennelse.

I en konsensusrapport publisert i Journal of Periodontology og American Journal of Cardiology, har eksperter nevnt en studie av National Health and Nutrition Examination Survey, som viste at tannkjøttsykdom er en viktig risikofaktor for sykdommer i blodårene og arteriene som gir blod og oksygen til hjernen. Disse sykdommene inkluderer stroke. Andre studier viste at tannkjøttsykdommer også er en faktor for hjerte-og karsykdommer, samt tilstoppede arterier i bena.

Senker risikoen for demens

Forhindrer utvikling av diabetes

I følge American Diabetes Association har personer med diabetes fått økt risiko for å utvikle tannkjøttproblemer fordi de har dårlig blodsukkerkontroll. Omvendt har studier også vist at tannkjøttproblemer kan påvirke blodsukkerkontrollen hos en diabetiker og kan gjøre sykdommen verre. Det er en toveis gate fordi infeksjon av tannkjøttet kan heve blodsukkernivåene og gjøre diabetes vanskeligere å kontrollere. Riktig oral helsetjenester for diabetikere er derfor et absolutt must.

Senker risikoen for nyreproblemer

David S. Frey , DDS er en kosmetisk tannlege med 20 års yrkeserfaring. Han er et av de mest pålitelige navnene i kosmetisk og restaurerende tannlegen i Californias Beverly Hills-område. Dr. Frey skriver også for sin egen blogg hvor du kan finne tips om oral helsetjenester.