menneskers helse

5 måter å øke fruktbarheten din

Anonim

Noen kvinner synes det er lett å bli barn, mens andre ser etter effektive måter å bli gravid så snart som mulig. God ting, det er et vell av uvurderlig informasjon tilgjengelig for alle på nettet som sikkert vil øke kvinnens og mannens fruktbarhet. Her er en liste over 5 måter å øke fruktbarheten på:

5 måter å øke fruktbarheten din

1. Kontroller vekten din - Vekt kan være et fruktbarhetsproblem. Å være overvektig eller undervektig kan påvirke fruktbarheten din. Det kan redusere en kvinnes evne til å bli gravid. En passende vekt er svært viktig i nærende utviklingsbarnet. Ifølge American Academy of Family Physicians, er kosthold og mosjon viktig for å oppnå en sunn og passende pre-graviditet vekt.

2. Et sunt kosthold er viktig - Hvis du spiser sunt og riktig, vil det øke fruktbarheten din. Reproduktiv endokrinolog, Dr. Christopher Williams ved University of Virginia, sa at det ville være lettere for en kvinne å bli gravid hvis hun spiser matvarer som er rike på vitaminer og mineraler. Så sørg for at du spiser matvarer som er rike på sink, jern, protein og vitamin C. Rike kilder til sink inkluderer fisk, østers, gresskarfrø og mango. På den annen side bør du også unngå matvarer som er rike på transfett, som stekt og frossen mat. Harvard School of Public Health utførte en undersøkelse, og de var i stand til å finne ut at spise matvarer som er rike på transfett, kan redusere sjansene for å bli gravid.

3. Stopp eller Unngå å røyke - Røyking kan forringe kvinnens fruktbarhet. Hos menn kan røyking redusere produksjon av sæd. Helseeksperter sier at hvis du vil øke fruktbarheten din eller bli gravid, bør du unngå eller slutte å røyke. Sigaretter inneholder høye nivåer av kadmium som kan tømme nivået av sink i kroppen. Sink er svært viktig for riktig utvikling av embryo og foster. Den britiske medisinske foreningen har utgitt en studie som sier at røyking kan redusere sjansene for å bli gravid med 10 til 40 prosent. Dette skyldes det faktum at sigaretter inneholder giftstoffer som kan påvirke eggkvalitet og eggløsning. Med andre ord, røyking sigaretter gjør det vanskeligere for deg å bli gravid.

4. Ta fruktbarhetstilskudd - En annen måte å øke fruktbarheten på er å ta fruktbarhetstilskudd. Alle kvinner som ønsker å bli gravide, anbefales å ta 400mcg folsyre hver dag. Det har blitt funnet at folsyre kan hjelpe kvinner å tenke seg raskere. Det kan også bidra til å forebygge fødselsskader. Helseeksperter sier at det også er bra å velge et multivitamin som inneholder sink, samt vitamin C og E.

5. Meditere og være aktiv - Studier viser at depresjon og stress kan påvirke en persons fruktbarhet. Stress kan redusere produksjonen av hormoner i kroppen din. Med dette er det viktig å gjøre aktiviteter som kan hjelpe deg med å slappe av, for eksempel yoga. På den annen side bør du også trene minst 3 ganger per uke. Vandre eller rask gange er et flott alternativ.

Faktisk er det ulike måter å øke fruktbarheten på. Bare vær positiv gjennom hele din innsats for å bli gravid og ha en baby. Det er svært viktig for deg og din partner å være i beste helse for å få høyere sjanser for unnfangelse.