Tannhelse

5 tips for gradvis å bli kvitt barnets frykt for tannlegen

Anonim

5 tips for gradvis å bli kvitt barnets frykt for tannlegen

Introduksjon av tannlegen til din datter eller sønn i en tidlig alder gjør underverk. Når du legger merke til at barnets første sett med tenner, bringer dem til deres første kontroll. Barnets første møte og hilse økt med tannlegen, vil bidra til å styrke barnets bånd og tillit med profesjonelle. Dette gir også tannlegen muligheten til å bekjempe barnet ditt med de ulike tannlegeinstrumentene som gir mye støy.

Gledelig barn reiser sin tannbørste

  1. Besøk samme barnedistent regelmessig

For at barnet ditt skal bli vant til å gå til tannlegen, hold deg bare til en lege. Skiftende tannleger kan få barnet ditt til å tro at den første ikke er noe bra, noe som kan forverre frykten. I tillegg, hvis barnet ditt er komfortabelt å gå til en bestemt tannlege, krenker det obligasjonen for å prøve "noen nye", det kan skade tilliten de opprinnelig har bygget opp med sin opprinnelige tannlege. Et annet godt triks for å lette opp barnets frykt er å bringe dem regelmessig til en pediatrisk tannlege. Som navnet antyder, spesialiserer en pediatrisk tannlege seg i å ta vare på barnets tenner. Og hvis du holder deg til å besøke tannlegen to ganger i året (eller mer om nødvendig), blir barnet ditt vant til besøkene på kort tid.

  1. Spill Forhåndsvisning

Hvis barnet ditt ikke vil gå til tannlegen, hvorfor ikke late som å holde en tannlege økt hjemme? Selvfølgelig må du gjøre det lekfullt, så du må være fullt forberedt på å spille rollen som skuespilleren. Du kan få barnet ditt til å ligge på en seng eller sitte på en stol. Deretter bruker du barnets tannbørste som en provisorisk dental explorer og børste, og begynner å telle sine tenner. Komplimenter barnets tenner fra tid til annen, men gjentar at du (tannlegen) må rengjøre dem fullt ut. Vær forsiktig med barnets tenner når det er på tide å rengjøre dem. Og før du lar barnet ditt gå, la dem gurgle litt vann og spytte det ut på vasken. Det er alltid gøy.

Det er et par forholdsregler når du spiller som om du gjør det. Ikke etterligne lyder dentalinstrumenter gjør, og ikke skremme barnet ditt med dine egne grusomme historier fra tannlegen. Det vil bare få dem til å frykte tannlegen enda mer.

  1. Velg ordene dine veldig forsiktig, de kan være skummelt

Når barnet ditt skal begynne en tannkontroll, er det godt å gi ord med oppmuntring. Men du må være forsiktig med det du sier. Fraser som "dette vil ikke skade" eller "ikke vær redd" skremmer vanligvis barnet. Og å si ord som "smertefullt" og "skudd" kan utløse et fryktrespons enda mer. Hvis du ikke kan unngå disse ordene, sier ingenting er også en god måte å støtte barnet ditt på.

  1. Gjør det til en familieaktivitet

Tannlegekontroll og tannbehandling bør være en familieaktivitet. Fordi når barnet ditt ser at resten av familien er ferdig med sin økt uten en skrap, vil han eller hun være glad for å ta en sving. Som foreldre kan du frivillig å gå først. Eller hvis barnet ditt har en nær eldre bror eller søster, la den eldre søsken gå videre. Når barnet ditt ser at tannlegenes hender er milde, vil det forsikre dem om at de ikke har noe å bekymre seg for. Det er også et godt triks å vise dine nylig rengjorte tenner til barnet ditt for å gjøre dem begeistret for det.

Undervisning barnet ditt for ikke å være redd for tannlegen er utfordrende, men å se dem vokse opp med mange tannproblemer er vanskeligere. Ved hjelp av disse tipsene når du besøker tannlegen, vil barnet ditt bli oppmerksom på å gå til tannlegen regelmessig. Og det vil bidra til å skape en god vane med å ta vare på sine tenner.