matvarer

5 matvarer som kan forårsake fordøyelsesskader

Anonim

"Wow, kveldsmat var bra, " forteller du partneren din når du legger deg i din hvilestol for å se favorittprogrammet ditt. Du begynner å bli komfortabel når den treffer deg, rett i tarmen - bokstavelig talt. Magen begynner å vri, rumle, som du føler de første stadiene av halsbrann. Du blir virkelig ubehagelig, og begynner å stille spørsmål om ditt valg av å spise de to bacon-eggene, deilig tørket med majones på toppen av ristede hvite brødsmørbrød.

Hvis du er som de fleste, er kostholdet ditt sannsynligvis helt full av matvarer som ikke er veldig gode for fordøyelsessystemet. Siden fordøyelsesprosessene brenner resten av kroppen, påvirker dietten åpenbart den generelle helsen. Mens fordøyelsesproblemer kan skje for alle, bør personer med irritabel tarmsyndrom og Crohns sykdom være mer forsiktig. Fordøyelsesirritasjon kan forårsake intern skade som resulterer i blødning som til slutt reflekterer i personens avføring. For å hjelpe deg med å unngå mulige fordøyelsesproblemer i fremtiden, samtidig som vi bidrar til å forbedre din generelle helse, har vi satt sammen en liste over noen av de største synderne blant maten vi ofte spiser.

Neste gang du opplever fordøyelsessvikt, er det kanskje på tide å kutte på noen av disse tarmbustrene og gi fordøyelsessystemet ditt en pause.

1. Behandlet mat

Foredlede matvarer er ganske enkelt produkter som har blitt endret på noen måte fra sin opprinnelige tilstand. For eksempel, høy fruktose sukker tilsatt for å forbedre smak, bruk av konserveringsmidler for å gjøre mat vare lenger, og til og med kosmetikk for å gjøre det ser mer appetittvekkende - alle kvalifiserer for å ha gjennomgått matbehandling. Det er faktisk hundrevis av forskjellige måter hvordan mat kan behandles. Dessverre kan mange av disse metodene være svært dårlige for fordøyelsen og helsen. Raffinert karbohydrater tilstede i bearbeidet mat har vært assosiert med oppblåsthet, forstoppelse og kramper. Det ville være veldig gunstig for helsen din hvis du helt kan ta dem ut av kostholdet ditt. Du kan imidlertid ikke nekte det faktum at det noen ganger kan være vanskelig å helt unngå forbruket. En god måte å redusere bearbeidet mat i kostholdet ditt er å ta dem sammen med sunne fettstoffer for å redusere fordøyelsessystemet.

2. Kunstige søtningsmidler

Kunstige søtningsmidler som sakkarin og aspartam har vokst i popularitet på grunn av deres mangel på kalorier. Problemet med kunstige søtningsmidler er hvordan de kan forårsake flere slags helseproblemer, inkludert problemer med fordøyelsessystemet. Ifølge nye studier har det vist at kunstige søtningsmidler negativt påvirker tarmbakteriene som vanligvis fordøyer og trekker ut energi fra maten vi spiser. Dessuten kan sukkeralkoholinnholdet forårsake betennelse, gass, oppblåsthet og diaré, for dette kan bare deles opp i delene. Hvis du prøver å bli sunnere ved å erstatte sukker med kunstig søtningsmiddel, kan du bare handle ett problem for en annen. Det kan være kunstige søtningsmidler som kan forårsake mindre symptomer, men det beste alternativet er naturlige produkter som agave sirup, yacon sirup og honning.

3. Carrageenan