Tannhelse

5 Tannhygiene Tips tannlegen din forteller deg ikke

Anonim

5 Tannhygiene Tips tannlegen din forteller deg ikke

Munnvann - Foruten børsting av tennene, er det også en god ide å skylles ut ofte også. En god munnvask kan skylle ut alle bakteriene som børsten din ikke kunne komme til. Det er mange misforståelser om hva munnvann er egentlig bra for (det er ikke bra å fjerne dårlig ånde, for eksempel), men det er fortsatt en god ide å bruke det hver gang en stund. Munnvann er viktig for å holde tennene og tannkjøttene sunne, så vær sikker på at du blander inn i din daglige hygienerutine.

Flossing - Ikke for mange mennesker trives, men det er viktig å gjøre det uansett. Din børste kan ikke komme inn mellom tennene dine, så du må komme inn og rense den ut. Flossing en gang om dagen vil holde ikke bare tennene sunnere, men det vil også gjøre tannkjøttet sterkere.

Spise riktig - Det er ikke nok å bare pusse maten du spiser på slutten av natten. Du må være forsiktig med hva du legger inn i kroppen din. For mange sukkerholdige matvarer, eller ting som brus, kan være etsende for tennene dine. Hvis du har prøvd å gå ned i vekt, men ikke kunne holde fast i kostholdet ditt, vet du kanskje at det hjelper tennene dine også, gir deg ekstra motivasjon.

Drikkevann - Til slutt er det fortsatt viktig å holde seg hydrert for god munnhygiene. Når munnen tørker opp, lar bakteriene holde seg fast i munnen din. Drikker den anbefalte mengden vann hver dag holder munnen fin og fuktig, og forhindrer bakterier i å pile opp gjennom dagen. Det er så mange fordeler med drikkevann hele dagen, og nå kan du legge til at munnen din er frisk på listen.

Ikke vent til det er for sent å begynne å ta vare på munnen din. Så mange fremtidige problemer kan unngås hvis vi bare tar vare på tannkjøttet og tennene mens vi kan. De fleste av de ovennevnte tingene er ikke vanskelig å blande inn i en daglig rutine. Når du gjør dem til en vane, blir de som andre natur for deg. Din munn, og din fremtidige selv, vil takke for det.