miste / få vekter

5 deilige ting du kan spise for å rydde huden din

Anonim

Har noen gang vært plaget av akne eller andre hudfeil? Mens hudproblemer er vanlige under puberteten, betyr det ikke at voksne er immune mot slike problemer. Å ha en god hudpleie er viktig. Men å spise riktig kan også være like nyttig i kampen mot zits.

1. Friske frukter og grønnsaker

Jordbær, sitrusfrukter, paprika og brokkoli har alle C-vitamin, noe som er viktig for produksjon av kollagen, hudens støttestruktur. Mørkorange, grønne og grønne grønnsaker som squash, søte poteter og spinat hjelper til med å gi huden din beta-karoten, som kroppen din konverterer til vitamin A. Dette regulerer celleproduksjon og omsetning, slik at huden din blir jevn. Grønne grønnsaker inneholder også mye antioksidanter og fiber, noe som bidrar til å holde blodsukkeret steget for fort etter å ha spist. Når blodsukkeret stiger for fort, kan det føre til at ekstra insulin blir produsert, og ekstra insulin kan føre til akne. Andre gode valg høyt i antioksidanter inkluderer acai, granatepler, lilla gulrøtter, svarte druer og rødbeter.

2. Hele hvete og korn

En australsk studie fant at et lavglykemisk diett kan redusere akne. Hele korn bærer også antioksidanter, og kan bidra til å stabilisere blodsukkeret, slik at du får mindre pigger. Pass på å se etter hele korn pakket med fiber og ikke med sukker. Anbefalingen er å spise tre porsjoner om dagen med fullkorn.

3. Fisk

Omega-3 fettsyrer, som bidrar til å bekjempe betennelse som kan forårsake breakouts, er rikelig i fisk. Utmerkede valg inkluderer laks, makrell, ansjos og sardiner. Anbefalt beløp: to 5 unse porsjoner fisk hver uke.

4. Lean Meat or Poultry

Kjøtt er en god kilde for sink og jern, begge mineraler som trengs for god hudfunksjon. Sink er bra for celleproduksjon, så vel som å bli kvitt døde hudceller som kan gjøre huden din sliten. Jern brukes i røde blodlegemer for å hjelpe med å bære oksygen til huden din for å gi det en fin glød.

5. Grønn te

Full av antioksidantkatechin EGCG, en effektiv antiinflammatorisk, grønn te er en fin forfriskende drikk som kan bidra til å holde kviser unna. Se opp for flasker med grønn te, men som legger for mye sukker og kalorier. Grønn te er kjent for å ha andre helsemessige fordeler også.

Noen få andre matvarer som du kan behandle deg med noen ganger, som kan være bra for huden din, inkluderer mørk sjokolade og vin.

Mat å unngå

Akkurat som disse herlige matvarer er gode for huden, her er en liste over noen som er dårlige for huden din:

  • Raffinert korn og sukker

  • Melk

  • Vegetabilske oljer

  • Sweets

  • Krydret mat

Dette er noen vanlige gode smaker, bra for huden din matvarer som vil hjelpe huden din til å bli klarere og ha mindre blemmer. Hennes hud er annerledes, så det anbefales også å holde en matbok og merke matvarer som gir deg problemer, slik at du kan finne matvarer som fungerer for deg og eliminere de som gjør ting verre.

Referanser: //www.self.com/beauty/2008/10/clear-skin-diet

Om forfatteren