generell helse

4 måter å lindre symptomene på vinteren

Anonim

Vintersesongen er ofte merket med hoste, forkjølelse og ondt i halsen. Noen av disse forholdene blir enda verre om vinteren. De fleste ganger, barna er de som lider mest i den perioden. Hvis du er en sunn person som lindrer vinteren, er symptomene noe du kan gjøre om 24 timer. Vi gjorde vår forskning og fant ut disse 4 måtene for å berolige symptomene på vinteren.

  1. Drikk mye væsker

Økende inntak av væsker er den beste måten å bekjempe vinter symptomer og hoste på. Noen av væskene du bør ta, inkluderer følgende:

l En blanding av vann og salt: Vi vet alle at vann spiller en kritisk rolle i vårt hverdag og kropp. Bortsett fra det kan vann bidra til å lette vinter symptomer. Når du begynner å føle et tegn på en hoste, drikk rikelig med vann. Du kan drikke en blanding av vann og salt for å skylle halsen som det hjelper å lindre en grov hals som utløser hoste. Du kan lage denne kombinasjonen ved å blande vann og ½ eller ¼ teskje salt.

l urte te: dette er en annen væske som du bør vurdere å drikke. Å ha en blokkert nese og en overdreven utslipp av slim kan få deg til å føle seg grov. Drikke urtete kan hjelpe til å tynne slem og dermed bidra til å unngå å føle seg blokkert.

l honning og varm sitron vann: å ha en kald om vinteren er ikke noe nytt. Drikke honning med varmt sitronvann kan bidra til å unngå dehydrering og lette tilstopping gjennom å øke strømmen av slim.

  1. Se hva du spiser

Matvarer du spiser kan gjøre symptomene dine verre. Derfor er det viktig å se hva du spiser. Det er noen matvarer du bør spise eller unngå så snart du føler symptomene. Her er noen av dem:

l Unngå sukker og karbohydrater: Sukker har vært knyttet til mange sykdommer som diabetes. Mens de er gode søtningsmidler, er de ikke gode hvis du har hoste. Når du skjønner at du har vintersymptomer som en hoste, unngå sukker og karbohydrater til du har lindret symptomene. Dette er fordi sukker er giftig og forbruker sukkerholdige matvarer vil bare gjøre hosten din verre.

Jeg bruker vitamin C: Matvarer som er rike på C-vitamin, er gode når det gjelder vintervirus fordi de hjelper immunforsvaret til å fungere hensiktsmessig. Hvis du vil undertrykke hoste og oppnå de beste resultatene, er det nødvendig at du oppfører deg fort. Dette er ved å ta et supplement så snart du føler symptomene.

  1. Forbli innendørs

En av de viktigste årsakene til astma er kald luft. Astma-pasienter har symptomer som kortpustethet og puste lydløst. Hvis du har eller er astmatisk, bør du være forsiktig i blåsige eller kalde dager. For å lindre symptomene, er det viktig at du vurderer å holde deg innendørs til perioden er over, eller du er symptomfri for vinteren. Når du går ut, må du bruke et skjerf på munnen og nesen.

  1. Ta medisinering

Ikke alt som fungerer for deg, kan fungere for din venn. Hvis du innser at alle de ovennevnte måtene ikke roer en hoste, er det på tide å ta hostemedisinene. Du kan bruke over-the-counter medisiner for å lette symptomene. En hoste kan være en forstyrrelse, spesielt hvis du har en blokkert nese og ønsker å sove. Bruk medisiner som kan hjelpe deg å blokkere nesen. Ta en hosteundertrykkende kan bidra til å redusere trangen til å hoste. I dette tilfellet må du spørre legen din hvilken suppressant som er best. Du kan få antihistaminer og decongestants fra apoteket.

For å konkludere

Mens alle disse måtene kan bidra til å berolige vintersymptomene, bør du vurdere å bruke nesesprayer og dråper som hjelper til med å lindre overbelastning og tranghet. Det er også verdt å nevne at du bør unngå å drikke kalde drikker som de ikke har den beroligende effekten som de varme. Meieriprodukter kan øke slimet. Å unngå dem kan bidra til å lette hosten. Renslighet er også den beste måten å roe på en hoste på. Ved å ta en varm dusj, kan du løsne nesekresjonene.