svangerskap

4 tips for å holde seg aktiv og sunn under graviditeten

Anonim

4 tips for å holde seg aktiv og sunn under graviditeten

Du må også avgjøre om du trenger tjenester fra en fødselslege eller jordemor, men det vil ta litt tid og forskning før du finner den rette personen til å ta vare på deg.

En ny mor til å bli bombardert med råd fra vennene sine og godt ønske. Selv om ikke alle av dem er faktabaserte, er det noen tidstestede regler som du vil gjøre det bra å følge. Her er noen tips for deg.

  • Vær regelmessig med dine medisinske avtaler

Som nevnt tidligere er det viktig at du organiserer barnehelsen uten forsinkelse. Dette gir deg tilgang til de beste råd og instruksjoner for sunn graviditet helt fra starten.

Under det første besøket til doktorgradsdokumentet blir din vital og medisinske historie registrert. Din vekt og blodtrykk vil bli målt, og rutinemessige blod- og urintester vil bli utført. Urintester utføres for å oppdage tilstedeværelse av høye nivåer av protein eller sukker. Blodprøver avslører om du er anemisk, mangel på næringsstoffer eller lider av en hvilken som helst infeksjon.

Pre-natal vitaminer og kosttilskudd er foreskrevet som beskytter og pleier ufødt barn. Sørg for at du er regelmessig med alle foreskrevne medisiner og følg instruksjonene nøye. Folsyre og jerntilskudd er vanligvis foreskrevet for å sikre riktig utvikling av fosteret.

Ektopisk graviditet: Symptomer, risikofaktorer, diagnose

Du må få ultralydsskanninger gjort periodisk. Dette hjelper legen å se veksten og overvåke babyens helse. Mange kvinner velger nå å bruke føtale Dopplers hjemme for å høre på babyens hjerteslag. Du kan også, forutsatt at du har et ord med din omsorgsperson før det og lærer om riktig bruk.

  • Spis trygg og bli sunn

Det er ingen spesielle kosthold som du må følge når du er gravid. Et sunt kosthold som er balansert med alle næringsstoffer i riktig proporsjon vil tilfredsstille dine diettbehov.

(Tweet "Det er ingen spesielle dietter du må følge når #pregnant.")

Sørg for at du spiser mye frisk frukt og grønnsaker. Grønne løvgrønne grønnsaker som sveitsisk chard og kale er fullpakket med næringsstoffer, inkludert vitaminer A, C og K, samt foliate.

Du må også spise matvarer som er rike på proteiner som magert kjøtt og egg. Mager kylling og fettfri svinekjøtt og biff er alle gode kilder til protein. Bønner, nøtter, belgfrukter, oster og tofu er gode proteinkilder.

Omega-3 fettsyrer er avgjørende for utviklingen av babyens hjerne. Fettfisk som laks, sardin og tunfisk er gode kilder til sunne fiskeoljer. Hermetisert lys tunfisk, laks, pollock og steinbit er rik på omega-3 og har lave mengder kvikksølvforurensning. FDA anbefaler ikke mer enn 12 gram fisk hver uke for gravide kvinner. Andre kilder til sunne fett inkluderer valnøtter, linfrø, raps og soyabønner, og deres oljer.

se listen over næringsmidler å spise under graviditet

Søte poteter er en velsignet kilde til vitamin K. Det er også fylt med fibre, vitamin C, kalium, jern og vitamin B-6. Du kan lage mat eller bake en batch og lagre den som en praktisk snack.

Så langt som det perfekte svangerskapet kostholdet går, er mantraen å dunk søppelmat og prøver å spise sunt så langt som mulig. Ikke slå deg selv om det er et konditori og espresso du vil ha til lunsj. Prøv å sminke på middagstid eller gjør en fullverdig næringsrik frokost neste morgen.

(Tweet "Så langt som det perfekte svangerskapet kostholdet går, er mantraen å dunk søppelmat og prøv å spise sunt så langt som mulig.")

  • La dine kjære bli med deg i din reise

Hver og en av oss opplever graviditet på en annen måte. Men første gang rundt det kan være stille stressende og slitsomt. Pass på at partneren din eller en elsket kommer sammen med deg for legebesøk.

Du har noen som deler din spenning og er glad for å være en del av den fantastiske reisen. Hvis ikke du er partner, kan din mor, en venn eller søster være din følgesvenn. Ikke bare dette bidrar til å skape et innbydende miljø, men du har også et støttesystem for å stole på og føle deg mer rolig med hele opplevelsen.

Sørg for at du går ut med vennene dine og spiser ute eller tar en film. Den beste måten du kan behandle deg på, er å glemme det. Selv om dette er tøft, kan begrensning av deg selv bare bidra til å gjøre perioden mer beskattet. Å unngå farlige aktiviteter, vær ikke borte fra å nyte livet.

(Tweet "Forsikre deg om at du går ut med vennene dine og spiser ute eller tar en film. Den beste måten du kan behandle #pregnancy er å glemme det.")

Dyrk en holdning som ser på din voksende baby som en følgesvenn i stedet for som et ansvar. Det er mange blant oss som opplever drastiske humørsvingninger og depresjon under graviditeten. Hvis du føler at noe ikke er riktig, eller hvis bluesen bare ikke går bort, må du snakke med legen din om det. Misplaste prioriteringer, unødvendige bekymringer, uplanlagte svangerskap og hormonfluktuasjoner kan alle være skyldige i hvordan du føler deg akkurat nå.

Ta godt vare på ditt sinn, kropp og sjel. Prøv avslappende øvelser, bli med i en fødselspermisjonsklasse eller et yoga-senter, eller ta opp en ny hobby. Hold deg opptatt og sørg for at du forblir glad og sosial. Lys øvelser under graviditeten hjelper også i lett arbeid og hjelp raskere vekttap etter babyen.

(Tweet "Ta vare på din #mind, #body og #soul. Prøv å slappe av øvelser, bli med i en fødselspermisjonsklasse eller et yoga-senter eller ta opp en ny hobby.")

  • Vær forberedt

Alt moro er i forberedelsene så langt som å ha en baby er bekymret. Du kan starte for den nye fasen i livet ditt helt fra dagen du vet at du skal være en mor.

Ginger-Up soverommet ditt. 6 matvarer som kan skryte og forbedre livet ditt

Graviditet setter deg på en enveiskjøring til et helt nytt liv og nye erfaringer. Spis godt, vær glad og vær forberedt på det uventede. Pass på deg selv, ditt sinn, kropp og sjel er den beste gaven du kan gi din lille avhengighet.