matvarer

12 helsemessige fordeler av sardiner

Anonim

Sardiner har vært et populært og rimelig mat alternativ for land over hele verden i hundrevis av år. Arten antas å ta sitt navn fra Middelhavet øya Sardinia, hvor fisken en gang ble funnet i store mengder. Den popularisering av kommersiell konservering så etterspørselen etter sardiner spredt over hele verden, og den relative billigheten og lang holdbarhet av produktet ga det et rykte om å være arbeiderens mat

Men så vel som å okkupere et sted på sokkelen av arbeiderklassefamilier over hele den vestlige verden, regnes sardiner også som en av de mest næringsrike fiskene i havet. Inkludert sardiner i kostholdet ditt kan påvirke mange aspekter av helsen din fra mentalt velvære til hjertesykdomsrisiko.

Nedenfor er noen av de viktigste fordelene du kan motta fra regelmessig inkludert sardiner i kostholdet ditt.

 1. De gir rikelig med protein

Hvis du spiser en standard 3.20oz servering av sardiner, bruker du en imponerende 23g protein - det er 41% av den anbefalte daglige inntaket av den gjennomsnittlige stillesittende mannen (53 for kvinner). Protein er en av de viktigste komponentene i dietten din, da det spiller en rolle i regulering av hormoner, muskelfunksjon, blodtrykk og energiproduksjon. Faktisk er det svært få kroppslige prosesser som ikke avhenger av protein i noen grad. Som en bonus kan matvarer som er høye i protein, hjelpe deg med å unngå overspising ved å hjelpe deg til å føle deg fyldigere i lengre tid.

 1. De fremmer sterke bein

En servering av sardiner inneholder ca 35% av kalsiumet du bør få på daglig basis, og bidrar til å opprettholde sterke ben (samt tenner). Følgelig er sardiner en spesielt god mat for postmenopausale kvinner og andre som er bekymret for bein tap eller brittleness. Det høye fosforinnholdet i sardiner gir også videre benstøtte.

Riktig inntak av kalsium er viktig for å bekjempe utbruddet avosteoporose, så matvarer som sardiner parret med en aktiv livsstil kan tjene deg godt senere i livet.

 1. De har antiinflammatoriske egenskaper

Sardiner gir deg fettsyrene DHA og EPA, som begge har vist seg å redusere de totale nivåene av kroppslig betennelse. Betennelse spiller ikke bare en rolle i smerten knyttet til vanlige autoimmune sykdommer som leddgikt, men er også tenkt å bidra til dødelige forhold som hjertesykdom.

 1. De bidrar til å beskytte øynene dine

Aldersrelatert makuladegenerasjon er en av de viktigste årsakene til tapt syn hos eldre mennesker, og forårsaker nedsatthet (eller til og med blindhet) i det sentrale synsfeltet. Nylige forsøk på å forstå de underliggende mekanismene for aldersrelatert makuladegenerasjon har vist at spise sardiner og andre oljeaktige fiskekutter risikerer å utvikle denne tilstanden.

 1. De kan redusere diabetesrisiko

Forskning viser at å spise mye sardiner reduserer sannsynligheten for insulinresistens, noe som er en av de store kroppslige forandringene som oppstår når diabetes begynner å utvikle seg. I tillegg bidrar de høye nivåene av protein og sunne fettstoffer som finnes i sardiner til å regulere blodsukkeret ved å redusere hastigheten der sukker blir absorbert i blodet.

 1. De kan beskytte mot hypothyroidisme

En servering av sardiner inneholder nær 90% av det anbefalte daglige inntaket av selenium, og dette er gode nyheter for skjoldbruskhormonregulering. De som er mangelfull i selen, utvikler ofte symptomene på en underaktiv skjoldbruskkjertel, for eksempel vektøkning, dårlig konsentrasjon, hårtap og tretthet. Som en bonus bidrar den høye dosen selen fra sardiner til å opprettholde normal reproduktiv funksjon hos både kvinner og menn.

 1. De er blant de sikreste fiskene å spise

Hvis du er bekymret for å forbruke giftige kjemikalier når du spiser havmat, kan det legge til rette for at du får vite at valg av sardiner er en av de sikreste måtene å få fordelene av å spise fisk. De lever ikke så lenge som laks, tunfisk og andre rovdyr som er høyere opp i næringskjeden, slik at de ender med mindre kvikksølv og PCB i sine systemer. Spise sardiner minimerer også miljøpåvirkningen.

 1. De er en fantastisk kilde til vitamin B12

Noen studier anslår at så mange som 4 av 10 amerikanere er mangelfull i vitamin B12, noe som kan forårsake noe som kalles folatmangel anemi. Dette skyldes ofte mangel på rødt kjøtt i kostholdet. De tilknyttede symptomene er svært ubehagelige, inkludert sløvhet, svake muskler, nedsatt hukommelse og sårt tung. Men bare en servering av sardiner er fullpakket med vitamin B12 og gir deg mye mer vitamin B12 enn du trenger på en dag, noe som gjør disse oljede fiskene den beste kostholdskilden der ute.

 1. De øker motstanden mot sykdom

Hvis du føler at du alltid fanger kaldt og influensavirus, kan det være nyttig å legge til flere sardiner i kostholdet ditt. Studier på immunsystemfunksjonen viser at sardinfiskolje er korrelert med forbedret sykdomsmotstand, da oljen ser ut til å øke antall celler som er tilgjengelige for å bekjempe invaderende patogener.

 1. De hjelper til med kolesterolregulering

I tillegg til å hjelpe ditt kardiovaskulære system ved å gi deg betennelseskremende næringsstoffer, er sardiner vist å hjelpe til med nedbrytning av LDL (dvs. "dårlig") kolesterol. Det antas at omega-3 fettsyrer derved reduserer risikoen for å utvikle hjertesykdom.

 1. De kan hjelpe deg med å se ungdommelig ut

Hvis du ønsker å holde huden jevn, sunn og fri for dype rynker, er det definitivt en god ide å spise sardiner regelmessig. Fettene som de inneholder, bidrar til å støtte sunne hudceller og redusere hudbetennelse. Denne sistnevnte fordel kan også redusere overlegen av aknein noen lider.

 1. De kan øke humøret

Det er også økende bevis på en sterk sammenheng mellom høyt inntak av omega-3 fettsyrer og redusert risiko for å utvikle depresjon. Siden en servering av sardiner inneholder over 60% av det anbefalte daglige inntaket av omega-3 fettsyrer, kan de hjelpe deg med å bekjempe lavt humør og holde mental helse på en jevn køl.

Til slutt, selv om sardiner generelt er bra for deg, merk at det er unntak fra denne regelen. Hvis du lider av gikt eller har blitt fortalt at du er utsatt for purinrelaterte helseproblemer, bør du enten redusere eller unngå sardininntak helt.