generell helse

10 Negative effekter av søvnmangel du bør unngå

Anonim

Ikke å få nok søvn får deg til å føle seg tåket og gretten hele dagen. Men det er ikke alt det kan gjøre. Å miste søvn kan også påvirke helsen din, fysisk utseende, minne, vekt og sexliv negativt.

Her er ti måter søvnfall kan påvirke ditt generelle trivsel sterkt.

  1. Dårlig søvn gjør deg utsatt for ulykker .

Mangel på søvn er en økende bekymring for trafiksikkerhet. Forskning viser at døsighet på grunn av søvnmangel reduserer reaksjonstiden din på samme måte som full kjøring gjør. Ca. 100 000 bilulykker og 1.550 kjøretøyulykkefare hvert år er knyttet til tretthet, ifølge National Highway Traffic Safety Administration.

  1. Søvnmangel kan hindre læring .

Søvn er viktig for din kritiske tenkning og læring evner. Når du ikke får nok søvn, lider din kognitive prosess på mange måter. Din oppmerksomhet, konsentrasjon, resonnement og problemløsende ferdigheter er betydelig svekket. Så denne tilstanden gjør det vanskeligere for deg å lære effektivt.

  1. Søvnighet reduserer libido .

Søvnspesialister antyder at menn og kvinner som er søvnberøvet, har lav kjøre og mangler interesse for å ha sex. Dette skyldes stress, tap av energi og økt spenning. Menn som lider av søvnapné kan også ha lave testosteronnivåer, ifølge en studie publisert i Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism.

  1. Søvnmangel gjør at du ser eldre ut .

De fleste får puffete øyne og kjedelig hud etter et par søvnløse netter. Men når du ikke får nok søvn konsekvent, kan du også ha flere fine linjer, se hekse og ha mørke sirkler under øynene dine. Kroppen din frigir færre humane veksthormoner når du mister søvn. Så, kroppen din har en vanskelig tid å reparere hudvev.

  1. Mangel på søvn kan føre til depresjon .

Når du er søvn berøvet, har du en høyere risiko for å ha depresjon. Personer som sover færre enn seks timer hver natt, ble funnet å ha angst eller depresjon, ifølge en søvn i Amerika-meningsmålingen i 2005. Videre viste undersøkelsen at de som har søvnløshet er fem ganger mer tilbøyelige til å ha depresjon. Faktisk bidrar søvnløshet til symptomene på depresjon. Til gjengjeld, er deprimert det vanskeligere for deg å sove godt.

  1. Du pleier å glemme ting .

Søvn spiller en avgjørende rolle i å konsolidere minnene dine. Det vil være vanskeligere å huske hva du har opplevd eller lært om dagen hvis du mangler søvn. Ulike sykluser under søvnen er ansvarlig for å flytte all informasjon du har lagret i hippocampus til hjernens neocortex, et sted hvor dine langsiktige minner overføres.

  1. Du er tilbøyelig til å få mer vekt .

Søvnmangel fremmer økt sult, og det kan føre til fedme. Den kortere søvntid du pådra deg, jo mer produserer kroppen ghrelin, et hormon som stimulerer appetitten. På den annen side reduserer søvnmangel leptin, et hormon som hemmer sult. Så, du er mer sannsynlig å bli overvektig hvis du sover færre enn sju til åtte timer om dagen, ifølge en studie gjort i 2004.

  1. Søvnmangel kan skyte dommen din .

Måten du tolker hvordan hendelser skje kan bli sterkt påvirket på grunn av søvnmangel. Det kan hende du ikke kan vurdere situasjoner nøyaktig og ta lydbeslutninger. Forskning viser også at folk som er vant til å være søvnberøvet, mister kontakten med hvor godt de utfører på jobb og hvordan deres mentale varsomhet avtar fordi de har blitt så vant til å sove fem til seks timer, i stedet for de anbefalte syv til åtte.

  1. Du øker sjansene for å dø .

Forskere undersøkte hvordan søvnmønstre påvirker dødeligheten til omtrent 10 000 deltakere i over 20 år. Resultatene viste at personer som reduserte søvnen deres fra syv til åtte timer per natt, hadde doblet risikoen for død fra ulike årsaker. Også risikoen for å dø av kardiovaskulær sykdom har vokst betydelig.

Forfatter Bio

Dette innlegget ble skrevet av Rienzi Mosqueda. Fungerer som søvnambassadør på //www.onebed.com.au/.