Tannhelse

10 helsevilkår knyttet til dårlig oral hygiene

Anonim

God oral hygiene blant barn

Turer til tannlegen kan være en traumatisk opplevelse for mange av oss.

Selv om tannlegen har gått i løpet av det siste tiåret, fremstår det fremdeles bilder av en viktoriansk tannlege som er bevæpnet med en stor øvelse og ingen bedøvelse for mange mennesker. Briter er ofte kjent som å ha dårlige tenner, og det ser ut til at vi virkelig lever opp til denne stereotypen.

Faktisk for noen mennesker er denne frykten så sterk, de avstår fra å besøke tannlegen helt. Karen Coates, dentalrådgiver ved British Dental Health Foundation (BDHF), sa for noen at deres fobi er så dårlig "de har ikke sett en tannlege i mange år. Det er vanlig for oss å høre fra noen i tjueårene eller trettiårene som ikke har vært i tannlegen siden barndommen. "

British Dental Health Foundation Survey

En BDHF-undersøkelse viste en enda mer svimlende figur: Over 2 millioner mennesker har tatt ledig arbeid på grunn av dårlig oral helse, noe som tilsvarer 7% av den britiske arbeidsstyrken de siste 5 årene. Få arbeidsgivere er fullt klar over hva en ødeleggende innvirkning som tannverk og mangel på munnhygiene har på økonomien. Dette kan ha særlig stor innvirkning på små og mellomstore bedrifter, hvor en ansattes fravær kan gjøre en reell forskjell.

Dataene viser også den kraftige kostnaden for tannlegen, mens Storbritannia tilbringer £ 5, 8billion årlig på tannbehandlinger alene. Selv om NHS-tannleger finnes, finnes det noen prosedyrer de ikke vil dekke (f.eks. Tannimplantater), slik at du får valget mellom å gå privat eller ikke gjøre noe i det hele tatt. Til en pris på over £ 1000 per tann, kan noen mennesker til og med sette seg i gjeld bare ved å prøve å reversere effektene fra en levetid av dårlig tannhygiene. Ofte er det en lang venteliste å bli sett av en NHS-tannlege også.

Imidlertid er det vanskelig å føle for mye sympati for de 25% av voksne som ikke har besøkt en tannlege de siste 2 årene, som kan være en del av de samme 25% av voksne som innrømmer at de ikke børster tennene to ganger om dagen! Kanskje enda verre er fortsatt 2% av den britiske befolkningen som aldri har besøkt en tannlege før i det hele tatt. Det virker som for mange, at en dårlig barndomsopplevelse hos tannlegen kan ha en varig opplevelse hele veien gjennom livet, noe som kan forklare hvorfor den gjennomsnittlige britiske voksen har 7 fyllinger!

Forhold knyttet til tannhelse

Faktum du får fyllinger som følge av ikke børsting av tennene dine, bør ikke være nyheter for noen, men det er langt flere helseproblemer knyttet til dårlig muntlig hygiene enn du kanskje tror. En tannpine igjen ubehandlet kan ende opp med å ha noen alvorlige implikasjoner. Her er bare noen av de sykdommene og plager som er direkte knyttet til dårlig oral helse:

  • Hjertesykdom - mange tannleger har hevdet at tannkjøttsykdom ofte er en før-markør for hjertesykdom.
  • Stroke Risk - som ovenfor kommer plakett inn i blodstrømmen på grunn av tannkjøttsykdom, og kan koagulere arterier i hjernen, noe som fører til slag.
  • Demens - personer med demens glemmer oral helse, noe som fører til ytterligere forverring av helse i andre områder.
  • Åndedrettsproblemer - bakterier og plakk kan øke luftveiene. Og la oss ikke glemme dårlig ånde.
  • Diabetes - Orale infeksjoner som gingivitt og tannkjøttsykdom kan spre seg mye lettere blant diabetikere.
  • Erektil dysfunksjon - menn med kronisk periodontal sykdom (CPD) har skadet endotelceller, som linje blodkarene (hvor det er viktig).
  • For tidlig fødselsdannelse og tannkjøttsykdom har også vært knyttet til tidlig fødsel av barn, på grunn av økt produksjon av prostaglandin, et hormon som kan indusere arbeidskraft.
  • Kvinnelig fruktbarhet - kvinne med tannkjøttsykdom tar i gjennomsnitt 2 måneder lenger å bli gravid enn de uten.
  • Bukspyttkjertelkreft - signifikante sammenhenger mellom antistoffene av orale bakterier og bukspyttkjertel kreft ble oppdaget i en studie av tidsskriftet Gut.
  • Nyresykdom - medisinsk forskning har også dokumentert en sammenheng mellom periodontal sykdom og nyresykdom, noe som tyder på at det er en sammenheng mellom de to.

Denne listen er ikke ment å skremme deg, men for å illustrere hvor alvorlig virkningen av ubehandlede tannproblemer kan være. En tannpine alene vil påvirke produktiviteten, forårsake hodepine og kan påvirke andres oppførsel på jobb. Som arbeidsgiver kan det ende opp med å påvirke bedriftens produktivitet som helhet, og som Nigel Carter fra BDHF sier, er det "en viktig faktor i en sunn arbeidsstyrke".

Tannpleieforsikring kan bygges inn i et selskaps ytelsesordning, og kan i stor grad forbedre oppbevaring, redusere fravær fra tannverk og holde folk smiler lenger. Bedrifter som Elect Employee Benefits tilbyr gruppe tannlegeforsikring som en del av deres komplett ansettelsesløsning.

kilder: